„A tak jsem se…nemohl postavit proti nebeskému vidění.“ Skutky 26:19

Když ti Bůh dá vizi:
1) Vyruší tě to. Někdy Bůh mluví hlasem, který nemůžeš přeslechnout. Jindy tě Bůh nechá, tak jako Jonáše, dostat se až na dno, aby získal tvou pozornost. Ať tak nebo tak, věci se nebudou dít správně, dokud neřekneš „ano“ Bohu.
2) Osvítí tě to. Možná se ti nebude líbit, co Bůh říká. Ananiášovi se nelíbilo, že se měl jít modlit za Saula z Tarsu, muže, který měl moc poslat křesťany na smrt. Ale Bůh řekl: „Jdi, neboť on je mým nástrojem, který jsem si zvolil… Ukážu mu, co všechno musí podstoupit pro mé jméno“ (Skutky 9:15-16). Všimni si toho slova „podstoupit“. Ďábel se ti nechystá poslat blahopřejný telegram, protože ses rozhodl konat Boží vůli, proto se připrav na útok.
3) Bude tě to inspirovat. Vykonáš věci, o kterých se ti nikdy nezdálo, že je možné učinit. Podívej se na Gedeóna. Když ho Bůh našel, skrýval se v lisu (viz Soudců 6:11); ne úplně slibný začátek. Když ho anděl nazval „udatným bohatýrem“ (verš 12), odpověděl: „…já jsem v otcovském domě nejnepatrnější“(Soudců 6:15). Anděl řekl: „Hospodin s tebou,“ on odpověděl: „…je-li s námi Hospodin, proč nás tohle všechno potkává?“ (verše 12-13).
Když nakonec přijal ten úkol, říkal si: „Jak pouhých nás několik může porazit je, kterých je tolik?“ Ale právě v tom okamžiku měli jeho nepřátelé o něm noční můry (viz Soudců 7:13-15). Tajemství vítězství spočívá v poznání, že je to „Bůh, který ve vás působí“ (viz Filipským 2:13).