„…a počet učedníků v Jeruzalémě velmi rostl.“ Skutky 6:7

Novozákonní církev prožívala neobyčejný růst, když její vedoucí pochopili, k čemu nejsou povoláni, pověřili tím jiné a vrátili se k tomu, co mohli dělat pouze oni. Výsledkem bylo, že „počet učedníků v Jeruzalémě velmi rostl“ (Skutky 6:7). Mít neustále mysl zaměřenou na to, co je důležité, vyžaduje zjednodušení, a zjednodušení znamená změny. Znamená to říci „ne“ určitým věcem, které bys rád dělal. Když se nerozhodneš, které změny uděláš, udělá to někdo jiný. Princip „pareto“ říká, že 20 procent tvého úsilí tvoří 80 procent tvého úspěchu. Proto rozpoznej těch 20 procent, zůstaň u nich, pověř zbytkem někoho jiného, nebo to nech být. Může ti k tomu pomoci odpovědět si na tyto tři otázky:
1) Co ti zabere nejvíce času a co spotřebuje nejvíce tvé energie? Rozhodni, jak tvé aktivity mohou být roztříděny do kategorií podle následujícího seznamu: a) něco, co mě naučili nebo řekli mi, že mám dělat; b) něco, co vidím dělat jiné úspěšné lidi; c) něco, o čem vím, že bych měl dělat.
2) Posiluješ své silné stránky? Pokud potřebuješ pomoc s určením, co jsou tvé silné stránky, hledej pomoc u druhých, kteří tě dobře znají, a potom se zeptej sám sebe: „Používám je? Rostu ve své schopnosti používat je? Získávám druhé pro to, aby dělali to, co já nemohu nebo nemám dělat?“
3) Pokoušíš se dělat příliš mnoho věcí najednou? Jsi odhodlaný vědět o všem, co se děje v každé oblasti tvého života? Je tvou filozofií prohlášení: „Když chceš něco mít uděláno dobře, udělej to sám?“ Ne, nikdo nemá tolik času a energie! Nauč se některé věci pouštět, znovu se zaměř na ty správné věci a začni se soustředit na to, co je pro tebe důležité.