„I vzal si Bóaz Rút a stala se jeho ženou.“ Rút 4:13

Podívej se na pokyny, které Noemi dala Rút ohledně blížícího se setkání s Bóazem, jejím budoucím manželem, a uvidíš, že existuje určitý postup, který souvisí s chozením s Bohem. Když ho jednou pochopíš, pak věci, na které jsi čekal, se začnou dít. Proto:
1) Ujisti se, že to je Boží vůle pro tebe. Rút nehledala jakéhokoliv muže, měla na mysli jednoho konkrétního. A protože Noemi udělala svůj domácí úkol, byla schopna říci Rút, kde ho najít: „Právě dnes v noci bude na humně převívat ječmen“ (Rút 3:2). Prozkoumej, co od Boha chceš, než se toho začneš dožadovat na modlitbách. Ujisti se, že je to věc, kterou On chce také! Pokud ji nechce, neusiluj o ni. Neusiluj o něco jenom proto, že to vypadá dobře v životě někoho jiného. Bůh má plán pro tebe – jedinečný a specifický. Hledej Ho a On ti ho zjeví.
2) Jednej se svou minulostí. Noemi řekla Rút: „Umyj se…“ (Rút 3:3). Kvůli tomu, aby Rút byla přijata Bóazem, nemohla k němu přijít a vypadat nebo páchnout jako Móab, hladem postižené místo, odkud pocházela. Musela jednat se svou minulostí kvůli tomu, aby nezničila svou budoucnost. Bůh ti otevře dveře, ale dokud nevyřešíš své staré problémy, nebudeš jimi schopen projít. Nyní nemůžeš přijmout to, co pro tebe má, dokud jsi stále znečištěn tím, čím jsi dříve procházel. Ať to trvá šest měsíců nebo šest let, jednej se svou citovou zátěží. Bůh říká: „Nevzpomínejte na věci dřívější, o minulosti nepřemítejte. Hle, činím něco docela nového…“ (Izaiáš 43:18-19).