„Má dobře vést svou rodinu…“ 1. Timoteovi 3:4

Sladění rodinného života a kariéry vyžaduje náročné, nesobecké volby. Když budeš volit dobře, ohlédneš se zpět s radostí, ne s lítostí.
John Ortberg píše: „Můj kamarád je profesionální hudebník. Po mnoho let vydělával peníze tak, že cestoval a hrál. Byl stále úspěšnější. Před třemi lety se stal otcem. Asi polovinu času byl na cestách. Když jeho dceři byl asi rok, uvědomil si, že ona ho moc nezná. Věděl, že musí udělat změnu, ale děsilo ho to. Co když to poškodí jeho kariéru? Co když častější pobyt doma ve skutečnosti zkomplikuje život? Přijal práci jako vedoucí hudebního oddělení na univerzitě. Stále hraje na představeních, ale nyní cestuje pouze občas. Vztah s jeho dcerou se stal zdrojem naplnění a radosti v jeho životě, což by za jiných okolností neprožil. Musel pustit některé své staré sny, ale od té doby nahrál jedno z nejprodávanějších CD a byl nominován na cenu Grammy. Nejdůležitější je, že si je vědom skutečnosti, že jeho dcera bude nyní vyrůstat v zásadně odlišného člověka, než jaký by se z ní stal, kdyby vyrůstala s prázdným místem ve svém srdci, s prázdným místem, kde měl být její otec. Na konci svého života bude mít titul, který pro něj bude znamenat mnohem více než ,rocková hvězda‘. Ten titul zní ,táta‘.
Bible říká, že vedoucí „má dobře vést svou rodinu…“ (1. Timotevi 3:4). A to se netýká pouze vedoucích, to se týká nás všech!