„…lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.“ 1. Korintským 13:3

Bývalý americký tajemník pro vzdělávání William Bennett se účastnil moderní svatby, kde nevěsta a ženich slavnostně slibovali, že zůstanou spolu „dokud láska bude trvat“. Bennett řekl: „Poslal jsem jim papírové talíře jako svatební dar.“ Pokud chceš budovat opravdu dobré manželství, takové, které vydrží, musíš se soustředit na to, abys dělal tyto čtyři věci:
1) Převezmi zodpovědnost za své vlastní štěstí. Tím, že budeš obviňovat svého partnera, nikdy se sám sobě čestně nepodíváš do tváře, ani nezměníš své vlastní chování. To je zbabělost! Vztahy nejsou skládky odpadků. Štěstí je vnitřní záležitost; pochází ze zdravého sebevědomí a rozvíjejícího se vztahu s Bohem.
2) Buď přítelem. Všiml sis někdy, jak snadno přijímáme své přátele takové, jací jsou, ale máme potíž takto přijímat toho, koho jsme si vzali? Dej si pozor, známé věci se stávají samozřejmými a přestáváš si jich vážit tak, jak bys měl! Nezaslouží si tvůj partner aspoň stejnou úctu, věrnost, trpělivost, vděčnost a ocenění jaké poskytuješ druhým?
3) Mějte společný cíl. Vždycky potřebujete něco plánovat a na něčem společně pracovat. Toto obohatí váš vztah a přivede vás to na vyšší úroveň. Takže co je váš další cíl?
4) Buď odvážný. Dr. Theodore Rubin říká: „Problémem není to, že existují problémy, problémem je, že je neočekáváme; potíž je v tom, že si myslíme, že mít problémy je problém!“ V životě neexistují dokonalé situace. Musíš mít odvahu čelit čemukoliv, co přijde, uvědomit si, že to, co nemůžeš vyřešit, můžeš vydržet a přitom vytrvale milovat! Proto dnes pracuj na svém manželství!