„Psáti vám stále totéž mně není zatěžko…“ Filipským 3:1

Tušíš, jak často se lidé, které obdivuješ, mýlí, mají napůl pravdu nebo téměř pravdu předtím, než mají úplnou pravdu? Dělání chyb je neradostná, ale nevyhnutelná část posunu dopředu. Proto Pavel řekl: „Psáti vám stále totéž mně není zatěžko a vám to bude oporou“ (Filipským 3:1). Pochopil, že to potřebuješ opakovaně slyšet a opakovaně dělat kvůli tomu, aby ses to naučil dělat dobře. Přestaň se srovnávat s druhými. Bible říká: „…tím, že se měří jen podle sebe a srovnávají sami se sebou, ztrácejí soudnost“ (2. Korintským 10:12). Některým z nás bylo dáno pět hřiven, některým dvě a některým jedna. Tvé hřivny, ne tvá přání, určují tvé možnosti. Lidé s jednou hřivnou, kteří vytěží maximum z toho, co jim bylo dáno, uslyší stejné „dobře, služebníku“ jako ti, kteří dostali pět hřiven. Do potíží se dostane ten, kdo se bojí riskovat; největší chybou je neochota udělat chybu!
Dr. John Maxwell říká: „Váš výkon závisí na vašem závazku to zkoušet dělat. Důsledné a dobré uplatňování zkoušek v praxi vede k odpovídajícímu dobrému výkonu. Obrušuje vás to. Moudří lidé to chápou a rozvíjejí disciplínu uplatňování zkoušek v praxi.“
Pokud chceš shrnout to, co pozvedá většinu úspěšných jedinců nad dav, mohl bys to vyjádřit těmito dvěma slovy: trochu navíc. Úspěšní lidé dělají to, co se od nich očekává – plus trochu navíc. Takže slovo pro dnešní den je – usiluj o posun dopředu, ne o dokonalost!