„Což nám srdce nehořelo…“ Lukáš 24:32

Podívejte se na dva učedníky na cestě do Emauz a zjistíte, jak k nám Bůh mluví a ukazuje nám směr. Mysleli si, že viděli smrt Ježíše. Naplněni strachem a rozčarováním, sbalili se a vydali se na cestu domů, když se jim najednou zjevil Ježíš. Jak Pán zjevuje svou vůli nám? Jednoduchost způsobů vás možná překvapí. Dělá to:
1) Skrze druhé. První chybou pocestných bylo nevzít na vědomí slova ostatních učedníků: „Ovšem některé z našich žen nás ohromily: Byly totiž zrána u hrobu a nenalezly jeho tělo; přišly a vyprávěly…že je živ!“ (Lukáš 24:22-23). Bůh stále pracuje tímto způsobem. Stále k nám mluví skrze druhé. Proto potřebujete pravidelně chodit do sboru a budovat vztahy, které vás posilují.
2) Skrze Písmo. „Potom začal od Mojžíše a všech proroků a vykládal jim to, co se na něho vztahovalo ve všech částech Písma“ (Lukáš 24:27.) Jejich druhou chybou bylo, že ignorovali Boží Slovo a naslouchali svému strachu. Děláte to také? Bůh stále mluví skrze své Slovo; odpovědi, které hledáte, jsou v Bibli.
3) Skrze touhy našeho srdce. „Řekli si spolu: ,Což nám srdce nehořelo, když s námi na cestě mluvil…?‘“ Bůh nám zjevuje svou vůli tak, že do nás vkládá vroucí touhu. Co tě podněcuje a co je středem tvé pozornosti? Svobodní lidé? Centrum města? Neprozkoumané národy? Zapomenutí sirotci? Ať je to cokoliv – věnuj pozornost ohni ve svém nitru!