„On ví, jak jsme slabí…“ Žalm 103:10, přel. z angl.

Jakákoliv slabost, se kterou odmítneš jednat, tě potáhne ke špatným věcem a přivede tě k porážce. K tomu, abys vítězně žil, musíš připustit toto:
1) Tvoje slabost se může objevit kdykoliv. Čemu dovolíš, aby v tobě zakořenilo, to v tobě naroste. Co nyní neovládneš, to ovládne později tebe. Žalmista se modlil: „Nezamítej mě v čas stáří, neopouštěj mě, když pozbývám sil“ (Žalm 71:9).
2) Duch svatý tě bude opakovaně varovat. Ježíš řekl Petrovi: „…satan si vyžádal, aby vás směl tříbit jako pšenici. Já jsem však za tebe prosil, aby tvá víra neselhala; a ty, až se obrátíš, buď posilou svým bratřím“ (Lukáš 22:31-32). Představ si, že Pán se za tebe modlí. A On to dělá! „Avšak zhřeší-li kdo, máme u Otce přímluvce, Ježíš Krista spravedlivého“ (1. Janova 2:1). On se za tebe přimlouvá, obléká tě do své spravedlnosti a přitahuje tě zpět k sobě.
3) Bůh si tě bude dále používat, i když v tobě bude narůstat slabost. On poskytuje příležitost za příležitostí kvůli tomu, abys mohl vztáhnout ruce po Jeho pomoci. Ježíš varoval Jeruzalém: „…kolikrát jsem chtěl shromáždit tvé děti…a nechtěli jste! Hle, váš dům se vám ponechává pustý“ (Matouš 23:37-38).
Když opomineš Boží milost, co zůstane? Důsledky, se kterými musíš žít! Zeptáš se: „Co mám dělat?“ Obrať se k Bohu. On není šokován tvou slabostí, ani není neochotný ti pomoci. Uznej svou slabost. Staň se jejím nepřítelem. Dovol, aby tě Duch Svatý posilnil. On tě může nejen zachránit, on může obrátit tvou největší slabost ve tvou nejsilnější zbraň.