„Stvoření opírající se o tebe chráníš pokojem…“ Izaiáš 26:3

Tvůj život je jako fotoaparát; musíš ho správně zaměřit, abys získal ten správný výsledek. Když máš správné zaměření, může to vést ke čtyřem výsledkům:
1) Zjednodušuje to věci. Když nemáš jasné zaměření na svůj cíl, pokoušíš se toho udělat příliš – a to vyvolává stres, vnitřní konflikt a zmatek. Máš dost času a energie pouze na konání Boží vůle. Když nemůžeš všechno stihnout, možná je to ukazatel toho, že se pokoušíš dělat mnohem více, než co kdy Bůh zamýšlel. Zaměření vede k jednoduššímu životnímu stylu a zdravějšímu plánu činností. Pouze tehdy, když zůstáváš zaměřen, si můžeš udržet svůj pokoj: „Stvoření opírající se o tebe chráníš pokojem…“ (Izaiáš 26:3).
2) Ukazuje ti to směr. Pokud chceš, aby tvůj život měl vliv, poraď se s Bohem a potom udělej to, co On ti řekne. Nezaměňuj jednání s výkonností. Rozptýlené světlo má omezený účinek, ale když je světlo zaměřené, je jako laser, který může řezat ocel.
3) Dává ti to energii. Nesmyslná práce, ne přepracovanost, je to, co tě vyčerpává. George Bernard Shaw napsal: „Toto je skutečná radost v životě: být použit pro účel, který člověk sám považuje za úžasný; být silou přírody místo malým chumáčem potíží a mrzutostí, který si stěžuje, že svět není ochoten ho obšťastňovat.“
4) Určuje to tvoje dědictví. Když si lidé vybaví tvé jméno, s čím si ho spojí? „Výborné jméno je nad hojné bohatství; lepší než stříbro a zlato je přízeň“ (Přísloví 22:1). Na čem skutečně záleží, není to, co o tobě říkají druzí, ale co říká Bůh. Proto se zaměř na „závěr hry“.