„…řekla Ježíšovi jeho matka: ,Už nemají víno.‘“ Jan 2:3

V biblických časech bylo nabídnutí vína hostům na svatbě očekávanou zdvořilostí. Byl to také projev úcty, takže když víno došlo, bylo to považováno za společenskou pohromu. Ale všimni si, jak se s tím Marie vypořádala. Místo toho, aby hledala někoho, kdo by mohl být obviněn nebo místo výmluv, předložila svůj problém Ježíšovi. To je vždycky ta nejlepší volba. Ó, jaký pokoj často ztrácíme a jak zbytečnou bolest nosíme! To proto, že nepředkládáme všechno Bohu v modlitbě! Ježíš řekl služebníkům, aby naplnili nádoby vodou a jednu nádobu aby odnesli správci hostiny. Bible říká, že správce ochutnal „…vodu proměněnou ve víno…“ (Jan 2:9). Ale všimni si, že se to stalo poté, co poslechli Ježíše, ne před tím.
Na obzvláště problematické sborové schůzi správní rady jeden člen navrhnul, aby se za určitý problém modlili, ale někdo jiný zareagoval: „Není už žádná jiná možnost?“ Existují dva důvody, proč činíme z modlitby poslední východisko místo toho prvního:
1) Rádi si myslíme, že jsme schopni vyřešit své vlastní problémy. Cítíme se bezvýznamní a myslíme si: „To je v pořádku, když se ptá Marie Ježíše; ona je Jeho matka, ale On má větší problémy k řešení než ty moje.“ Ne. Tvoje problémy jsou pro Boha důležité – všechny! Těší se z tebe (viz Žalm 18:19). Raduje se z tebe jako se raduje ženich ze své nevěsty (viz Izaiáš 62:5).
2) Nikdy nejsi příliš velký nebo příliš malý na to, abys požádal svého nebeského Otce o pomoc. Vezmi si příklad z Marie: urči problém, přines ho k Ježíšovi, udělej to, co On ti řekne, a sleduj, jak to vyřeší.