„Nechť je modlitba má…jako voňavý dým…“ Žalm 141:2, přel. z angl.

Noemova archa je obrazem tvé církve. Nebyl to luxusní parník. Dokážeš si představit strávit rok na takové lodi se všemi těmi zvířaty a jen s jedním oknem? Noe měl pouze dvě možnosti výběru − „zápach nebo vůni“. Co tím je myšleno? Že nejsou perfektní církve! Kromě toho, kdybys nějakou našel a připojil ses k ní, mohl bys jí „zničit“! Všichni rádi mluvíme o moci prvotní novozákonní církve, ale už méně o jejích problémech? Měli pokrytce. Vzpomínáš na Ananiáše a Safiru? Jejich hanba spočívala ve lhaní kvůli financím (viz Skutky 5). Tato církev také měla morální problémy. Dokonce byl mezi nimi muž, který spal se svou nevlastní matkou (viz 1. Korintským 5). Takže co bys udělal, kdyby byl velký zápach ve tvé církvi? Zde je několik rad:
1) Nerozšiřuj ho. „Především mějte vytrvalou lásku jedni k druhým; vždyť láska přikryje množství hříchů“ (1. Petr 4:8).
2) Pracuj na urovnání. „Bratři, upadne-li někdo z vás do nějakého provinění, vy, kteří jste vedeni Božím Duchem, přivádějte ho na pravou cestu v duchu mírnosti a každý si dej pozor sám na sebe, abys také nepodlehl pokušení“ (Galatským 6:1).
3) Zažeň hněv. Když byly lampy ve svatostánku každý večer sfouknuty, zanechaly nepříjemný zápach a tak Bůh přikázal Mojžíšovi, aby od sebe zahnali hněv. Nebuď odrazen pokud „tělo jedná jako tělo“. Nebuď také součástí problému svým ukvapeným jednáním. Místo toho buď součástí řešení. Žalmista řekl: „Jako kadidlo ať míří má modlitba k tobě…“ (Žalm 141:2).
Když přijdou problémy do tvé církve, měl by ses modlit, chodit v souladu s Božím Slovem a věřit Jemu, že přinese dobré východisko z té situace.