„Na prvním místě žádám, aby se konaly prosby…za vládce a za všechny, kteří mají v rukou moc…“    1. Timoteovi 2:1-2

Bible říká: „Spravedlnost vyvyšuje pronárody…“ (Přísloví 14:34). Ve Starém zákoně Abraham prosil Boha za Sodomu (viz 1. Mojžíšova 18:22-33). Mojžíš stál mezi Bohem a Izraelem a zachránil Izrael před zničením (viz 2. Mojžíšova 32:11-14). Když zhřešil Akán, Jozue hájil tento případ před Bohem (viz Jozue 7:6-9). Žijeme v období ubývání úcty k autoritě a je snadné přidat svůj hlas k refrénu těch, kteří ji odmítají. I když jsi nevolil ty, kteří mají moc, Bible říká: „…žádám, aby se konaly prosby…za vládce a všechny, kteří mají v rukou moc…“ (1. Timoteovi 2:1-2). Proč? Protože je to dobré a vítané u našeho Boha; je to tak jednoduché! Pros Ho, aby našim vůdcům dal tři věci:
1) Pokoru. „…slávu předchází pokora“ (Přísloví 15:33). Ježíš, ten největší vůdce všech dob „…sám sebe zmařil, vzal na sebe způsob služebníka…“ (Filipským 2:7). Služebník a zároveň vůdce je ztělesněním síly; znamená to uznat naše omezení a vzhlížet k Bohu a prosit o porozumění a vedení.
2) Moudrost. Šalomoun řekl: „Bázeň před Hospodinem napomíná k moudrosti…“ (Přísloví 15:33). A Jakub dodává: „Má-li kdo z vás nedostatek moudrosti, ať prosí Boha, který dává všem bez výhrad…“ (Jakub 1:5). Místo toho, aby ses pouze modlil za urychlené projednání svého vlastního politického programu, pros Boha, aby dal našim vůdcům to, co potřebují k tomu, aby posuzovali věci správně a dělali moudrá rozhodnutí.
3) Odvahu. David řekl: „Naději slož v Hospodina. Buď rozhodný, buď udatného srdce…“ (Žalm 27:14). Tváří v tvář celosvětovému terorismu, válkám, finančním, sociálním otřesům a ovzduší strachu, se modli k Bohu, aby dal našim vůdcům sílu charakteru k tomu, aby dělali to, co je správné místo toho, co je populární.