„Byl nemocen jeden člověk, Lazar z Betanie…“ Jan 11:1

Třetí lekce se týká vzdání se. Dokud věříš, že můžeš problém zvládnout sám, nevztáhneš ruce po Boží moci činící zázraky. Musíš být v tak špatné situaci, že se budeš modlit modlitbu vzdání se: „Pane, udělal jsem všechno, o čem vím, že jsem mohl udělat, a situace se nezlepšuje. Takže jsem se přestal pokoušet dát to do pořádku. Úplně ti to dávám. Nevím, jak to zvládneš, ale vím, že mě miluješ a chceš pro mě to nejlepší. Takže tady to je; je to celé Tvoje.“ Toto není modlitba porážky, je to modlitba úplné důvěry.
David napsal: „I když jsem v soužení, ty mi zachováš život… Hospodin za mě dokončí zápas. Hospodine, tvoje milosrdenství je věčné…“ (Žalm 138:7-8).
Pastor jednoho velkého sboru vyprávěl, jak jim došly peníze, když byli pouze v polovině stavby své nové budovy. Sbor rostl a nebylo žádných pochyb o tom, že potřebuje více místa. Ale banka jim nechtěla dát další prostředky. Proto se pastor modlil: „Pane, co se mé osoby týče, nepotřebuji tuto velkou budovu. Já už pro všechny své děti místo mám, ale ty potřebuješ místo pro ty své. Nevím, jak se o to postaráš, ale toto jsou Tvé děti. Pane, proto Ti to předávám.” Bůh odpověděl, peníze dorazily a během několika let uctívali v nádherné budově a byli bez dluhů. Proto předej svůj problém Bohu a neber si ho zpět!