„A dám jim jedno srdce…“ Ezechiel 11:19

Úspěšní lidé dovolí svému Bohem danému nadšení a talentu, aby je v životě vedly. Jsou zaměřeni na jednu věc a mají nerozdělené srdce. Bůh tě nestvořil tak, že by ti dal talent v jedné oblasti a pak by si tě povolal v jiné, která s tím nesouvisí. Vždycky existuje možnost sladění talentu a nadšení, pokud máš odvahu usilovat o svůj životní cíl a riskovat.
Po Bronson, autor knihy „Co bych měl udělat se svým životem“, píše: „Jsem přesvědčen o tom, že budoucí úspěch v podnikání začíná otázkou: ,Co bych měl udělat se svým životem?‘ Ano, je to tak…lidé nejsou úspěšní díky přesunu do aktuálně populárního průmyslu nebo přijetím speciální mantry. Mají úspěch, protože se zaměřují na otázku, kdo skutečně jsou a zapojují se do práce, kterou opravdu milují (a to uvolňuje a produkuje tvořivou sílu, o které se jim ani nezdálo).“
Carly Fiorina řekla: „Miluj to, co děláš, nebo to nedělej… Vyber si něco, co zaujme tvé srdce stejně tak jako tvou mysl.“ Nestaň se otrokem vize někoho jiného, protože když máš jednou vizi, tak tě to úplně pohltí. Být otrokem vize někoho jiného se brzy stane noční můrou.
Pavel píše: „Neopovažujeme se zařadit mezi ty nebo srovnávat s těmi, kteří doporučují sami sebe…ztrácejí soudnost. Nechceme si zakládat na díle přesahujícím hranice, které nám vyměřil Bůh…“ (2. Korintským 10:12-13). Jestli jsi zmatený, bez zaměření nebo chodíš v kruzích, modli se: „Pane, dej mi jasnou vizi a nerozdělené srdce.“ To je modlitba, na kterou Bůh odpoví.