„…musím být tam, kde jde o věc mého Otce.“ Lukáš 2:49

Když byl Ježíš dvanáctiletý chlapec, řekl: „…musím být tam, kde jde o věc mého Otce.“ Během své služby řekl: „Musíme konat skutky toho, který mě poslal…“ (Jan 9:4). Než zemřel, řekl: „…dokonal jsem dílo, které jsi mi svěřil“ (viz Jan 17:4). Ježíš znal svůj cíl a priority a podle toho žil. Otázkou je, jestli ty žiješ také tak? Nemůžeš mít všechno. Musíš rozumět svému Bohem danému cíli a mít ho neustále před sebou. Tak budeš vědět, co máš obětovat a čemu se máš vydat. Pouze jasný obraz toho, kdo jsi a kam máš jít, ti pomůže stanovit priority a určit, co máš dělat. My všichni děláme chyby. Otázka zní, zda si zvolíš to, co tě přivede blíže k tvému cíli, nebo to, co tě od něj odvede. Pokud nerozumíš svému životnímu cíli, tak se nebudeš schopen správně rozhodnout. Srozumitelnost vize vytváří srozumitelnost priorit.
Když Vance Havener mluvil k pastorům, řekl: „Je to jedna z ironií služby, že pro člověka, který pracuje v Božím jménu, je často velmi obtížné najít si čas pro Boha. Ježíšovi rodiče Ho ztratili v kostele, a nebyli poslední, kdo Ho tam ztratil.”
Ray Ortlund řekl: „Nejprve musíme být zcela oddáni Kristu, potom sobě navzájem v Kristu, a nakonec Kristovu dílu ve světě.“
Nejlepší způsob, jak udržet správné pořadí hodnot, je učinit modlitbu a Boží Slovo svou hlavní prioritou.