„Neboť ,u Boha není nic nemožného‘.“ Lukáš 1:37

Bible říká: „Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí“ (Filipským 2:13). Často je to tak, že sen, který tě nechce pustit a výzva, která tě stravuje, je Bůh, „který v tobě působí“. Pokud máš víru na to, abys reagoval na Jeho volání, dosáhneš věcí, o nichž sis nikdy nemyslel, že jsou možné.
Thomas Edison řekl: „Kdybychom udělali všechny věci, které jsme schopni udělat, byli bychom doslova udiveni.“ Nedovol, aby ti tvé prostředí, tvé úsudky, tvé současné potíže, tvá minulá selhání, pochybnosti o sobě nebo názory druhých bránily stát se tím, kým tě Bůh chce mít.
V knize „Pokud to není zlomené…zlom to!“ Robert J. Kriegel a Louis Patler píší: „Nemáme ani tušení, jaká jsou lidská omezení. Všechny testy, stopky, ani cílová čára nemohou změřit lidské schopnosti. Když někdo usiluje o naplnění svého snu, jde daleko za to, co vypadá jako jeho omezení. Potenciál, který je v nás, je neomezený a dosud velmi nevyužitý… Když myslíme na omezení, vytváříme je.“ Izraelci to dělali; „omezovali“ Boha. „Nepřipomínali jeho sílu…“ (Žalm 78:42). Výsledkem bylo, že zemřeli v poušti.
Sharon Wood, jedna z prvních žen, která vystoupila na Mount Everest, řekla: „Nebyla to záležitost fyzické síly, ale…vnitřní síly. Dobyté území bylo v oblasti mé mysli. Musela jsem proniknout těmito bariérami sebou stanoveného omezení a dostat se skrze ně k dobrým věcem, k věcem, které přivolávaly schopnosti, z nichž devadesát procent zřídkakdy používáme.“
Verš Písma, který říká, že „u Boha není nic nemožného“, není jen příjemný sentiment, je to absolutní pravda!