„Dám ti prozíravost, ukážu ti cestu, kterou půjdeš, budu ti radit, spočine na tobě mé oko.“    Žalm 32:8

Dr. John Maxwell poukazuje na to, že musíme být schopni udělat určitě věci, aby se nám dařilo na území nejistoty:
1) Snaž se porozumět svému „koeficientu jistoty“. Vzpomeň si na své poslední velké rozhodnutí, které dobře dopadlo. Jak moc jsi si byl jistý? Osmdesát procent? Padesát procent? Pokud byla tvá nejlepší rozhodnutí udělána při 75 procentech ohodnocení, pak to je tvůj „koeficient jistoty“. Když dosáhneš této úrovně, je čas přestat diskutovat a začít se posunovat.
2) Vyjádři svou nejistotu s důvěrou. Nikdy se nedívej na úspěšné lidi a nedomnívej se, že se svou nejistotou jednali sami a bez váhání, beze strachu. Ne, pouze pochopili, že s každým krokem budou dány odpovědi. Takže místo toho, abys předstíral, že víš více, než skutečně víš, začni pěstovat „kulturu průhlednosti“, která urychlí tvoji změnu myšlení. Když nevíš, prostě řekni: „Nevím, ale pokusím se to zjistit.“
3) Poraď se s druhými. Král Šalomoun napsal o hledání rady více než kterýkoliv jiný pisatel v Bibli. Potřebují králové dobré vstupní informace? Ano, určitě! A pouze ti, kteří jsou pokorní a uznají to, jsou úspěšní.
4) Měř svůj úspěch podle výsledku, ne podle splněného plánu. Každý dobrý trenér vstupuje do hry s plánem, ale je ochoten ho měnit kvůli tomu, aby vyhrál. Napiš tužkou své plány, ale perem napiš svou vizi! Dobří vedoucí, stejně jako dobří trenéři, jsou často nuceni opustit nebo pozměnit některé své plány kvůli tomu, aby naplnili vizi. Ti, kteří to dělají, dosáhnou svého cíle.