„Ale i kdyby ne, věz, králi, že tvé bohy uctívat nebudeme…“ Daniel 3:18

Čím výše se v životě vyšplháš, tím více se určití lidé budou snažit prosazovat nad tebou kontrolu. Jejich hrozby mohou znít reálně a následky toho, když je budeš ignorovat, hrozivě. Podívej se na Šadraka, Méšaka a Abed-nega. Jejich věrnost Bohu je dovedla do ohnivé pece rozpálené sedmkrát více než obvykle. Ale také je to povýšilo na místo velkého požehnání a vlivu. Ten příběh nás učí, že aby něco bylo věrohodným testem charakteru, musí to být situace, ve které výsledek není ve tvých rukou. Prostě se rozhodneš udělat to, co je správné před Bohem, a následky necháš na Něm. Je to zkouška ohněm, ale ten oheň je pročišťující, a na druhém konci z ní vyjdeš silnější. Pokaždé, když uděláš tu správnou věc, když se rozhodneš přijmout cestu, po které Bůh chce, abys šel, místo toho, abys utekl, vstoupíš do nové úrovně svobody. A jak Šadrak, Méšak a Abed-nego zjistili, stanou se tři věci:
1) Jsi osvobozen od „Nebúkadnesarů“, kteří prohlašují, že mají vládu nad výsledkem tvého života.
2) Jsi svobodný říci „ne“ těm, kdo se pokoušejí tě využít a manipulovat tebou.
3) Jsi svobodný sloužit svému všemocnému Králi a říci „ne“ všem ostatním falešným lidem, kteří ve skutečnosti nad tebou nemají žádnou moc.
V tom okamžiku nejen získáš pochopení toho, kdo jsi, ale co je důležitější, čí jsi. A Bůh udělá jednu ze dvou věcí: vybuduje tě v ohnivé peci nebo tě z ní dostane ven. Opravdu, On může udělat obojí!