„Dobře si všímej, jak vypadá tvůj brav…“ Přísloví 27:23

S ovcemi se musí zacházet jinak než s dobytkem. Ovce vyžadují péči. Potřebují zřetelné hranice kvůli své vlastní ochraně, nemluvě o pastýřově možné ztrátě, pokud je sežere vlk nebo spadnou ze srázu. Dobytku je dobře, když má dobrou pastvu a je ponechán o samotě. Jaká je hlavní myšlenka? K tomu, abys dosáhl své vize, musíš „znát“ lidi, se kterými bys měl pracovat. Ať už jsou to partneři nebo sponzoři, šéfové nebo kolegové, klienti nebo voliči, zákazníci nebo kritici, musíme lidi rozpoznat a vést je podle jejich nadání a jejich povahy. Takže, jaký druh lidí patří do tvého týmu?
John Maxwell píše: „Někteří lidé mají vizi, ale žádný tým – jejich vize je neuskutečnitelná. Někteří lidé mají vizi, ale špatný tým – jejich vize je noční můra. Někteří lidé mají vizi a budují oklo sebe tým – jejich vize má šanci. Někteří lidé mají vizi a výborný tým – naplnění jejich vize je neodvratné.“ Mojžíš potřeboval Jozua; Noemi potřebovala Rút. Myšlenka, že člověk se sám vypracuje, je mýtus. Všichni úspěšní lidé, ať si toho jsou vědomi nebo ne, potřebovali mezi svým začátkem a současným stavem pomoc.
Pouze tehdy, když dokážeš přiznat, že potřebuješ pomoc, tehdy ji začneš hledat. A to je zásadní krok k dosažení úspěchu. Dalšími kroky jsou poznání silných stránek lidí, předání vize takovým způsobem, že na ní tito lidé budou chtít mít podíl, odkrytí jejich nejlepších kvalit a jejich odměna.
Chris Hodges říká: „Sen je přesvědčivá vize, kterou najdete ve svém srdci, a je příliš velká na to, abyste jí mohli dosáhnout bez pomoci druhých.“