„Ale na tvé slovo spustím sítě.“ Lukáš 5:5

Ježíš řekl Šimonovi: „‚Zajeď na hlubinu a spusťte své sítě k lovu!‘ Šimon mu odpověděl: ‚Mistře, namáhali jsme se celou noc a nic jsme nechytili. Ale na tvé slovo spustím sítě.‘ Když to učinili, zahrnuli veliké množství ryb, až se jim sítě trhaly“ (Lukáš 5:4-6). Všimni si v tomto příběhu dvou principů:
1) Bůh si použije selhání k tomu, aby upoutal tvou pozornost. Šimon byl unavený, s prázdnýma rukama a zklamaný, když s ním Ježíš mluvil. A k tobě bude mluvit skrze svízelné manželství, skrze dítě, se kterým se to chystáš vzdát, nebo skrze práci, která vypadá jako příliš těžká. On nechce, abys utíkal od svých problémů. Chce, aby ses skrze ně učil; abys objevil, jak On může změnit tvou situaci, když Ho do ní pozveš.
2) Bůh tě může vrátit na místo selhání a dát ti úspěch. Můžeme se domnívat, že pokud jsme v něčem nebyli úspěšní, nebyla to Boží vůle. Ale často je to tak, že jsme selhali, protože jsme byli závislí na svých vlastních silách místo na Jeho. Když Ježíš promluvil, ryby zareagovaly. Bible říká: „Když to učinili, zahrnuli veliké množství ryb, až se jim sítě trhaly. Dali znamení svým společníkům na druhé lodi, aby jim přišli na pomoc. Oni přijeli a naplnili rybami obě lodi, že se až potápěly“ (Lukáš 5:6-7).
Bůh není omezen tvými okolnostmi, On je pouze omezen tvou nevírou. Když Ho posloucháš, zjistíš, že má v úmyslu míru hojnosti, která předčí všechna tvá očekávání.