„…vždyť jste údy téhož těla.“ Efezským 4:25

V prvních kapitolách Genesis čteme: „Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré…“ (1. Mojžíšova 1:31) To bylo dříve, než stvořil Adama. Pak Bůh řekl: „Není dobré, aby člověk byl sám. Učiním mu pomoc jemu rovnou“ (1. Mojžíšova 2:18). Adam se těšil z úžasného vztahu s Bohem, ale jelikož neměl lidskou společnost, Bůh řekl, že to není dobré. Bůh tě stvořil se dvěma prázdnými místy. Jedním je to, které může zaplnit jen On sám. Tím druhým prázdným místem je to, které mohou zaplnit pouze ti správní lidé. A ani jedno z těchto prázdných míst nemůžeš zaplnit takovými věcmi, jako jsou práce, domy, auta nebo peníze. Zeptáš se: „Co mám dělat?“ Zde jsou odpovědi:
1) Měj stále otevřené oči. V dnešní době jeden z pěti vztahů začíná přes internet. Ale hrozí tam podstatné nebezpečí; na internetu můžeš být kýmkoliv chceš, ale nemůžeš být poznaný a milovaný pro to, kým skutečně jsi. A navíc, osamění tě může oslepit vůči tvým vlastním skutečným potřebám a vůči nedostatku charakteru té druhé osoby.
2) Modli se za to. Když byl vyslán Eliezer, Abrahamův služebník, aby našel manželku pro Izáka, modlil se: „Pane…dej mi dnes zažít úspěch… (viz 1. Mojžíšova 24). A Bůh to udělal. Příběh o Izákovi a Rebece se stal jedním z nejúžasnějších milostných příběhů v Bibli.
3) Spoj se s druhými. Může to znamenat zbořit zeď, za kterou ses skrýval, a postavit most. Bible říká: „…každý ať má na mysli to, co slouží druhým, ne jen jemu“ (Filipským 2:4). Neexistují dokonalé vztahy, nebo vztahy bez rizika. Spočívá to v nalezení nenaplněných potřeb druhého a v tom, že do nich vložíš sám sebe, abys zvítězil nad osamělostí a objevil novou radost v životě.