„Ohmatáváme stěnu jako slepí, hmatáme jako ti, kdo nemají zrak.“ Izajáš 59:10

Poutníci, kteří položili základy Ameriky, přistáli u Plymouth Rock plní vize. V prvním roce založili město, další rok zvolili městskou radu. V třetím roce městská rada navrhla stavbu silnice, která by vedla osm kilometrů do divočiny a umožnila expanzi na západ. Ale obyvatelé města to kritizovali jako plýtvání veřejnými prostředky. Udivující! Kdysi měli schopnost vidět přes oceány k novým světům, teď nebyli schopni dohlédnout na konec osm kilometrů dlouhé silnice. Co se stalo? Přestali udržovat svou vizi živou. Jak můžeš zabránit tomu, aby se totéž stalo tobě? Zde jsou tři doporučení:
1) Měj svou vizi vždy před sebou. „ Zapiš to vidění…aby si je čtenář mohl snadno přečíst“ (Abakuk 2:2). Tvoje vize je silniční mapou tvého života. Proto ji zapiš, pravidelně si ji čti a měj ji vždy před sebou.
2) Ujisti se, že je to tvoje vize, ne někoho jiného. Ve jménu toho být „rozumný“ a „praktický“ mnozí z nás přehlížejí své Bohem dané touhy. Pustíme se do kariéry, abychom potěšili své rodiče, partnery nebo někoho jiného. Možná tě to učiní poslušným, ale neučiní tě to úspěšným. Nemůžeš naplnit vizi, která není tvoje vlastní!
3) Věř sám sobě, i když ti druzí nevěří. Můžeš uspět, i když ti nikdo jiný nevěří, ale nikdy nebudeš úspěšný, pokud nevěříš sám sobě. Nezáleží na tom, jak jsi starý, vždycky zůstaň mladým v srdci. Pearl S. Buck řekla: „Mladí toho nevědí dost na to, aby byli obezřetní, proto usilují o nemožné a dosahují nemožného generaci za generací.“