„…vespod jsou jeho věčné paže.“ 5. Mojžíšova 33:27, přel. z angl.

Představ si toto: otec a jeho dvě malé děti si hrají. On je v bazénu a pobízí děti, aby běžely a skočily do jeho náruče. Jedno to udělá, druhé ne. To, které to neudělá, radostně sleduje, tleská, skáče nahoru a dolů. Ale když ho otec vyzve, aby udělalo totéž, zakroutí hlavou a stáhne se. Jsi to ty? Žiješ na okraji bazénu, nikdy neskočíš, vyhovuje ti, že prožíváš život zprostředkovaně skrze druhé? Dáváš přednost žádnému riziku před jakýmkoliv rizikem? Kvůli strachu z nejhoršího se nikdy neraduješ z toho nejlepšího. Řekneš: „Ale nejsem si jistý, do čeho skáču!“ Přečti si toto: „…vespod jsou jeho věčné paže“ (5. Mojžíšova 33:27, přel. z angl.).
Bláznovství je zavřít oči a skočit ještě před tím, než zjistíš, zda je voda v bazénu nebo než tvůj otec řekl: „Pojď, chytím tě.“ Víra je vědomí, že jediný způsob, jak porazit strach z vody, je skočit, protože Ten, který tě volá, je tam pro tebe od okamžiku, kdy ses stal Jeho dítětem. Nic pro Něj není důležitější než tvoje bezpečí, růst tvé víry a tvůj celkový úspěch v životě.
Bůh řekl Jozuovi: „Nyní tedy vstaň a přejdi s veškerým tímto lidem přes tento Jordán do země, kterou dávám Izraelcům… Jen buď rozhodný a velmi udatný, bedlivě plň vše, co je v zákoně, který ti přikázal Mojžíš, můj služebník. Neodchyluj se od něho napravo ani nalevo; tak budeš jednat prozíravě všude, kam půjdeš“ (Jozue 1:2, 7). Všimni si slov „vstaň, přejdi a buď rozhodný“. Jinak řečeno: skoč!