„Věř v Pána Ježíše, a budeš spasen…“ Skutky 16:31

Pokud vložíš svou důvěru v Krista, tvá duše bude spasena a tvůj život bude změněn k lepšímu. Můžeme to vidět na životě spousty významných lidí, jako byl třeba William Gladstone, jeden z největších britských ministerských předsedů, jehož život byl proměněn Bohem. Abraham Lincoln nám říká ve svých dopisech, že v den, kdy v Gettysburgu pronesl svůj slavný projev, byl i on znovuzrozen z Božího Ducha.
Martin Luther byl mimořádně zbožný, stejně jako Nikodém, a přece nic nevěděl o znovuzrození. Všechno se ale změnilo, když našel v Písmu tato slova: „Spravedlivý z víry bude živ“ (Římanům 1:17). Spisovatelé jako Fjodor Dostojevskij a Lev Tolstoj z Ruska popsali dílo Božího Ducha, jak zcela změnil jejich životy. Muži jako Chuck Colson, asistent prezidenta Richarda Nixona a autor bestselleru „Narozen znovu“, mluvili o tom, že byli radikálně změněni znovuzrozením.
A ať žiješ v honosném sídle nebo v hliněné chýši, i ty můžeš být spasen. Když se žalářník ve Filipech zeptal Pavla: „…co mám dělat, abych byl zachráněn?“ (Skutky 16:30), Pavel neodpověděl teologickou přednáškou. Ne, prostě mu řekl: „Věř v Pána Ježíše, a budeš spasen ty i všichni, kdo jsou v tvém domě“ (Skutky 16:31). Zamysli se nad tím: nejen že ty můžeš být dnes spasen, ale skrze tvůj život a tvé svědectví může být získána pro Krista celá tvá rodina, pokud bude činit pokání (viz 2. Petrova 3:9). Představ si ten rozdíl, jaký to udělá! Musíš tomu rozumět? Ne, ale můžeš to prožít. Jak? Začni dnes důvěřovat Kristu.