„Víra přichází skrze slyšení, a slyšení skrze slovo Boží.“ Římanům 10:17, přel. z angl.

Pokud chceš vědět, jak silná je tvoje víra, dávej pozor na to, co vychází z tvých úst. „Ale zvěst, kterou slyšeli, jim neprospěla, když ji vírou nepřijali“ (Židům 4:2). Nestačí číst Boží Slovo; musíš se s ním vnitřně ztotožnit a potom ho promlouvat. Říkáme různé věci, ale pravda je taková, že jim ve skutečnosti nevěříme, protože se neprojevují v tom, jak žijeme. Měl bys žít tak, aby sis tvrdě natloukl, pokud Bůh není tím, kým říká, že je. To znamená:
1) Vyhledávej příležitosti, kdy můžeš více důvěřovat Bohu.
2) Důvěřuj Mu, že splní všechno, co ti zaslíbil, ať se ocitneš v jakékoli situaci.
3) Posiluj svou víru pro těžké časy, které jsou před tebou.
A zde je rada, jak to dělat. „Víra přichází skrze slyšení, a slyšení skrze slovo Boží “ (Římanům 10:17, přel. z angl.). Kdyby k tobě někdo mohl přiložit teploměr a změřit tvou duchovní teplotu, pak by její zvyšování a snižování záleželo na tom, kolik času bys trávil s Božím Slovem.
Řekneš: „Právě teď je moje víra velmi slabá.“ Začni tedy trávit mnohem více času čtením Božího Slova. Řekneš: „Kdybych tak měl víru tamtoho…“ Způsob, jak zaplnit mezeru mezi tvou vírou a tou, kterou mají druzí, není žádné tajemství – prostě si udělej více času na Písmo. Přehodnoť své priority, zorganizuj svůj čas a dej čtení Bible a rozjímání nad ní na první místo ve svém seznamu úkolů. Pokud to myslíš vážně s růstem ve víře, je to cena, kterou musíš být ochoten zaplatit.