„…a přece je váš nebeský Otec živí.“ Matouš 6:26

Potřebný vrabec. Ježíš řekl: „Pohleďte na nebeské ptactvo: neseje, nežne, nesklízí do stodol, a přece je váš nebeský Otec živí. Což vy nejste o mnoho cennější? Kdo z vás může o jedinou píď prodloužit svůj život, bude-li se znepokojovat? A o oděv, proč si děláte starosti? Podívejte se na polní lilie, jak rostou: nepracují, nepředou – a pravím vám, že ani Šalomoun v celé své nádheře nebyl tak oděn, jako jedna z nich… Nemějte tedy starost… Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete. Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno“ (Matouš 6:26-33).
Pokud potřebuješ více biblických zaslíbení, na která by ses mohl postavit, zde jsou: „Okuste a uzříte, že Hospodin je dobrý. Blaze muži, který se utíká k němu“ (Žalm 34:9). „Blaze muži, jenž se bojí Hospodina, jenž velikou zálibu má v jeho přikázáních! Jeho potomci se stanou bohatýry v zemi, pokolení přímých bude požehnáno. Jmění, bohatství má ve svém domě, jeho spravedlnost trvá navždy… Nemusí se bát zlé zprávy, jeho srdce pevně doufá v Hospodina“ (Žalm 112:1-7).
Bůh zaznamenal tato zaslíbení ve svém Slovu tak, že je můžeš číst znovu a znovu a při jejich čtení se povznést nad své starosti a žít svůj život s radostí a důvěrou.