„Slova, která jsem k vám mluvil, jsou Duch a jsou život.“ Jan 6:63

Věděl jsi, že nejdelší telegrafická zpráva, která kdy byla odeslána, byla poslána v květnu roku 1881? Měla sto osmdesát osm tisíc slov a noviny Chicago Times ji toho dne otiskly v plném znění. Jedny z hlavních národních novin daly prostor čtyřem evangeliím, Skutkům apoštolským a epištole Římanům. Národní tisk to okomentoval jako „triumf propagační kampaně“. To všechno proto, že toho dne byla dána do prodeje revidovaná verze Nového zákona v angličtině. V New Yorku bylo během čtyřiadvaceti hodin prodáno třiatřicet tisíc výtisků, což vytvořilo nový prodejní rekord pro jakoukoliv knihu.
Proč zůstává Bible nejčtenější knihou na světě i dnes? Z jednoho prostého důvodu: každou jinou knihu čteš ty – ale Bible čte tebe! Zdá se ti, že tomu moc nerozumíš, když čteš Bibli? Nejsi sám; mnoho lidí říká totéž. Ale nemusí to tak být. F. B. Meyer, jeden z největších biblických učitelů v historii, napsal: „Nečti Bibli jako noviny, ale jako milostný dopis. Jestliže na dosah tvé ruky visí trs nebeského ovoce, utrhni si jej. Jestli je na stránce zaslíbení jako bianko šek, nech si ho proplatit. Jestliže je tam modlitba, vystřel ji jako opeřený šíp z luku své touhy.“
Proč se neustále vracíme k Bibli? Protože ve světě, kde je nedostatek důvěry, „nezapadlo ani jedno ze všech dobrých zaslíbení, která dal…“ (viz 1. Královská 8:56, přel.z angl.).