„Víme, že všecko napomáhá k dobrému těm, kdo milují Boha…“ Římanům 8:28

Pokud znáš Boží plán pro svůj život, nepustíš do svého života věci, které jsou s ním v rozporu. Nenecháš se snadno odradit, když situace přinese konflikty a zmatek. Nebudeš frustrovaný a poražený ve chvílích, kdy modlitby, vyznávání ani slova nepomáhají. Proč? Protože víš, že jestliže se to ve tvém životě děje a není to způsobeno neposlušností, tak to Bůh dopustil a chce si to použít k tomu, aby v tobě budoval Ježíšův charakter.
„Všecko“ napomáhá k dobrému těm, kdo milují Boha, ne jenom něco. Zdá se ti, že v tom nevidíš žádný smysl? Vydrž a uvidíš ho! Bůh pod tebou buduje základy. Připravuje tě na to, abys dokázal zvládnout úroveň úspěchu, kterou nyní zvládnout nedokážeš. Ten tlak ti dá sílu, kterou potřebuješ, abys mohl v životě dělat to, co chceš ty, a ne to, co chtějí jiní. Učí tě na poušti, takže až se dostaneš do země zaslíbené a lidé nebudou spolupracovat, budou naštvaní nebo žárliví, nebudeš se bát tyto nezdravé vazby přetrhat. Chce, abys věděl, že pomoc přichází od Hospodina, ne od lidí. Rozumíš tomu? Pokud ne, raději se někoho zeptej! Ale neptej se jen tak někoho. Zeptej se Pána.
Jeho Slovo říká: „Volej ke mně a odpovím ti. Chci ti oznámit veliké a nedostupné věci, které neznáš“ (Jeremjáš 33:3). Neboj se Boha ptát: „Proč?“ Muži a ženy v Písmu tuto otázku kladli často. Ale buď připraven na Boží odpověď: „Má to svůj důvod!“