„… služte v lásce jedni druhým.“ Galatským 5:13

Jestli chceš v životě uspět, musíš být ve spojení s těmi správnými lidmi. Přitom ti, kteří ti pomohou k úspěchu, k tobě obvykle nepřijdou sami. Většinou musíš jít ty k nim. Proč žiješ v představě, že trafika je na každém rohu a automat na nealkoholické nápoje v každém patře hotelu? Úspěch nepřijde k tobě klepat na dveře; musíš jít a najít ho. Ježíš si nepostavil trůn uprostřed každého města a neřekl: „Toto je jediné místo, kde se se mnou můžete setkat.“ Ne. On šel na trh, k rybářským člunům, do synagogy, domů k lidem. „Vydali se na cestu, chodili od vesnice k vesnici, přinášeli všude radostnou zvěst a uzdravovali“ (Lukáš 9:6).
Co ti brání oslovit druhé? Strach z odmítnutí? Dokud se tvůj sen pro tebe nestane důležitějším než strach z odmítnutí, nikdy nedosáhneš úspěchu. Úspěšní lidé se také báli odmítnutí; rozdíl je v tom, že věřili, že jejich cíle stojí za to.
V životě se setkáváš se dvěma druhy lidí. První jsou ti, kteří již vědí, že máš něco, co oni potřebují; druzí jsou ti, kteří to ještě nevědí. Takže si založ „seznam osob“. Zákon vztahů říká, že každého z nás dělí od osoby, kterou potřebujeme, čtyři lidé. To znamená, že ty znáš Honzu, ten zná Janu, ta zná Karla a ten zná tu osobu, k níž se potřebuješ dostat. Už jsi součástí sítě. Postupuj podle jejích bodů a dostaneš se do místa svého určení. Úspěch vždycky začíná na určitém místě, v určitém okamžiku a s určitými lidmi. Tajemství spočívá v tom, že musíš navázat kontakty.