„Na Hospodina slož svoji starost, postará se o tebe a nedopustí, aby se kdy spravedlivý zhroutil.“    Žalm 55:23

Chceš-li duchovně růst, musíš se nejdřív naučit, jak nést svá vlastní břemena. Zadruhé musíš být schopen pomáhat těm, kdo nemají sílu nést ta svá. Zatřetí se musíš naučit dávat svá břemena Pánu. „Na Hospodina slož svoji starost, postará se o tebe a nedopustí, aby se kdy spravedlivý zhroutil“ (Žalm 55:23). Vypadá to jednoduše, ale tak snadné to není, protože:
1) Pokud jsi sebestředný, budeš přemýšlet jen o svých vlastních přáních, potřebách a plánech.
2) Pokud jsi akční a sám sebe motivuješ, budeš zápasit s pokorou, která je nezbytná, abys mohl pokleknout a říci: „Pane, potřebuji tě; než se kamkoliv pohnu, potřebuji vědět, že jsi se mnou.“
3) Pokud jsi soběstačný, budeš vyčkávat, dokud se ti nezačnou podlamovat kolena a lámat páteř, a teprve potom vyšleš do nebe SOS modlitbu a zeptáš se: „Pane, kde jsi?“ A on odpoví: „Jsem tady a čekám, kdy mi začneš důvěřovat, opírat se o mě a čerpat sílu ode mne.“ Ježíš řekl: „Já jsem vinný kmen, vy jste ratolesti. Kdo zůstává ve mně a já v něm, ten nese hojné ovoce; neboť beze mne nemůžete činit nic“ (Jan 15:5).
Pracuj, jako by všechno záviselo na tobě, a modli se, jako by všechno záviselo na Bohu! To je klíč k úspěchu v Božím království. Martin Luther řekl: „Držel jsem v rukou mnoho věcí, ale o všechny jsem přišel. Cokoliv jsem však vložil do rukou Božích, to stále vlastním.“ Když to nepůjde jinak, Bůh dopustí, aby sis rozbil nos a srazilo tě to na kolena. Jestli jsi moudrý, nebudeš čekat, až se to stane.