„… jeho tvář hledejte ustavičně.“ 1. Paralipomenon 16:11

Dobrý vztah je založen na citlivosti vůči potřebám druhého člověka. Abys takovou citlivost získal, potřebuješ ze vztahu učinit prioritu a trávit s tím člověkem čas. Rozdíl mezi několika uspěchanými okamžiky s Pánem a prožitím kvalitního času s ním je takový jako mezi zastavením u restaurace McDonald s obsluhou až do auta a prožitím večera v kvalitní restauraci. U McDonaldu přijedeš, zakřičíš do mikrofonu a odjedeš k okénku, kde ti dají sáček s jídlem. V kvalitní restauraci se posadíš, vychutnáš si každé sousto v uvolněné atmosféře a odejdeš spokojený a nasycený. Příliš mnoho lidí žije z duchovního rychlého občerstvení a nikdy nezažije hostinu, kterou Bůh pro nás má. Bible nabádá: „… jeho tvář hledejte ustavičně“ (1. Paralipomenon 16:11). Naučil ses, jak zůstávat v Boží přítomnosti a užívat si to? Co se týká modlitby, všichni čelíme dvěma problémům:
1) Nedostatek touhy. Stěžujeme si na nedostatek času, ale pravda je taková, že na to, co nás skutečně zajímá a co nás baví, si čas uděláme. Pokud chceš vybudovat efektivní modlitební život, musíš být ochoten vzdát se některých věcí.
2) Nevíme jak na to. Najdi si místo, kde nebudeš rozptylován. Vezmi si s sebou Bibli a poznámkový blok. Použij CD přehrávač s chválami. Chvály změní atmosféru kolem tebe. Prostě dělej to, co bude dobře fungovat. A buď trpělivý! Někdy to trvá týdny nebo měsíce, než si vytvoříš systém. Proto vytrvej – odměna stojí za to. Pamatuj, že modlitba je obousměrná ulice. Nejde o to, kolik toho jsi schopen Bohu říci; jde také o to, aby ses mu naučil naslouchat.