„Neboť Bůh nám nedal ducha bázlivosti, nýbrž ducha síly, lásky a zdravé mysli.”        2. Timoteovi 1:7, přel. z angl.

2) Začni o sobě říkat to, co o tobě říká ve svém Slově Bůh. Na slovech záleží, zvláště jsou-li to Boží slova! Rozhlédni se kolem sebe: všechno stvořené bylo nejprve slovem, tedy myšlenkou, kterou Bůh vyřknul. „I řekl Bůh ‚Buďte‘… A stalo se tak” (1. Mojžíšova 1:14–15). V jeho slovech je obsažena moc toho, kým je. Takže když věříš Božímu Slovu a promlouváš ho, připojuješ se na jeho mocné tvořivé Logos. Proč je nutné Boží Slovo vyslovovat a nestačí si ho jen myslet? Zaprvé proto, že slyšíme-li vyslovené Boží Slovo, je to mocná vzpruha. Zadruhé proto, že to, co říkáš, si pamatuješ. Zatřetí proto, že tě slyší nepřítel. Když Ježíš říkal Boží Slovo satanovi, který jej pokoušel na poušti, satan utekl (viz Matouš 4:11).
3) Jednej podle toho, co o tobě Bůh řekl. Pán ti dal „zdravou mysl“, takže jsi dobrý myslitel. Pokud bys tomuto skutečně věřil, co bys dnes dělal, a přitom to ještě neděláš? Jaký velký krok víry bys byl ochoten učinit? Bůh ti dal schopnost „milovat“. Pokud bys tomu opravdu věřil, jak bys svou lásku prokazoval Bohu a ostatním? Začal bys dávat nebo bys pokračoval v dávání ve své církvi? Odpustil bys někomu, kdo tě zranil? Sloužil bys jiným místo toho, abys byl pohlcen sám sebou?
Nic tvou víru nebuduje tak jako to, když jednáš podle Božího Slova. Představ si sám sebe, jak činíš tyto kroky, a to změní i způsob, jak sám o sobě smýšlíš.