„Srdce pálilo mě v hrudi, v zneklidněné mysli mi plál oheň.“ Žalm 39:4

Když ti Bůh dá vizi pro tvůj život, bude v tobě hořet jako oheň, který se nedá uhasit. Žalmista napsal: „Srdce pálilo mě v hrudi, v zneklidněné mysli mi plál oheň“ (Žalm 39:4).
Co v tobě zapaluje oheň? Co uvnitř tebe „žhne“? Když tě Bůh k něčemu povolává, vkládá do tebe také touhu to udělat a sílu to provést. I když si připadáš neschopný a nekompetentní, stůj na jeho slovu: „Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí“ (Filipským 2:13).
Mahátma Gándhí měl vizi svobodné a nezávislé Indie v dobách, kdy v Indii vládli Britové. Ve vizi Henryho Forda každá americká rodina vlastnila auto v době, kdy lidé ještě byli z jeho nového vynálezu vyděšení. Daniel K. Ludwig měl vizi samostatné průmyslové oblasti v srdci brazilské džungle, když na sto mil daleko neexistoval žádný průmysl, žádná elektřina a žádné velké město.
Odkud pocházejí takové tvořivé touhy? Od Boha, který je naším stvořitelem! Jestli ti Bůh dal způsob myšlení ve velkolepých vizích, pak nikdy nebudeš šťastně žít s omezeným způsobem myšlení. Přijdou chvíle, kdy budeš mít strach a nebudeš si jistý tím, co děláš? Ano! Strach a víra jsou dvě strany jedné mince a vždycky budou součástí tvého myšlení. Tvou budoucnost ale bude určovat ta strana, kterou si vybereš – a ty si musíš vybrat!