„Láska nikdy neselže.“ 1. Korintským 13:8, přel. z angl.

Bible tvrdí, že: „Láska nikdy neselže“ (1. Korintským 13:8, přel. z angl.). Zamysli se nad tím – peníze nepřinášejí štěstí, sláva nepřináší sebevědomí a pomsta nepřináší uspokojení. Jediná věc, která nikdy neselže, je láska.
Světoví vůdci Spojených národů oslovili matku Terezu a zeptali se jí: „Jak můžeme dosáhnout světového míru?“ Odpověděla jim: „Jděte domů a milujte svou rodinu.“ Kdybychom to všichni udělali, ze „ztraceného ráje“ by se stal „nalezený ráj“!
Napoleon Bonaparte údajně vzdal hold lásce a nadřadil ji vůdcovství. U intelektuálně velikého a silně samolibého Bonaparta je to zarážející. Řekl: „Alexandr, César, Karel Veliký i já sám jsme založili velké říše. Na čem ale závisela tvořivost naší geniality? Na síle. Ale Ježíš své království založil na lásce a do dnešního dne za něj milióny položily život.“
Někdy jsou vůdci pouhými držiteli moci. Vzhledem k tomu, že milovat není možné, aniž by se člověk stal zranitelným, považují projev lásky za slabost. Pravda je ale taková, že nemůžeš milovat a zároveň si „nechat všechny možnosti otevřené“. Jestli chceš skutečně milovat – ať svého partnera, své děti nebo ty, které vedeš – musíš se sám bezvýhradně vydat takovým způsobem, že můžeš být zraněn, a dokonce i odmítnut. Základní princip, jímž se řídí držitelé moci, je chránit sebe a všechno své vlastnictví. Naproti tomu základním principem skutečného vůdcovství je dát sám sebe bez jakéhokoliv omezení. Láska jako typická vlastnost vůdců může vypadat jako zastaralý postoj, nicméně podle Písma to je stále vítězící strategie. V Bibli je psáno: „Neboť Bůh nám nedal ducha bázlivosti, nýbrž ducha síly, lásky a rozvahy“ (2. Timoteovi 1:7). To je důvod, proč je láska vítěznou strategií.