„Ti ať vzdají Hospodinu chválu za milosrdenství a za divy, jež pro lidi koná…“        Žalm 107:8

Když jsi prožil těžké období, může to způsobit, že se sníží tvá důvěra v Boha a ty začneš hrát na jistotu. Jestli jsi prošel několika bouřemi po sobě, začíná ti bezpečí přístavu připadat lákavé.
Je v pořádku odpočinout si a nabrat síly, nezabydluj se ale v bezpečí, aby ses neminul s tím, co Bůh pro tebe naplánoval. V Bibli čteme: „Ti, kteří se vydávají na lodích na moře, kdo konají dílo na nesmírných vodách, spatřili Hospodinovy skutky, jeho divy na hlubině. Poručil a povstal bouřný vichr, jenž do výše zvedl vlnobití. Vznášeli se k nebi, řítili se do propastných tůní, ztráceli v té spoušti hlavu. V závrati jak opilí se potáceli, s celou svou moudrostí byli v koncích. A když ve svém soužení úpěli k Hospodinu, vyvedl je z tísně: utišil tu bouři, ztichlo vlnobití. Zaradovali se, když se uklidnilo, on pak je dovedl do přístavu, jak si přáli. Ti ať vzdají Hospodinu chválu za milosrdenství a za divy, jež pro lidi koná …“ (Žalm 107:23–31).
Kde vidíme Boží divy? V životních bouřích! Máme zaznamenáno sto dvacet pět Ježíšových příkazů. Dvacet jedna z nich říká „neboj se“ nebo „buď odvážný“. Druhé nejčastější přikázání „miluj svého Boha a svého bližního“ se objevuje pouze osmkrát. To znamená, že „neboj se“ je přikázání, na nějž Ježíš kladl větší důraz než na kterékoliv jiné. Proč? Protože chce, abys mu víc důvěřoval!