„Učinil jsi měsíc k určování času…“ Žalm 104:19

Měsíc je dalším úžasným zjevem. Bez něj bychom rovněž na této planetě nemohli žít. Pokud by se někomu povedlo vychýlit ho z jeho oběžné dráhy, všechen život by ustal. Působí jako sluha, který uklízí oceány a pobřeží. Bez přílivu a odlivu vytvořeného Měsícem by se naše přístavy a pobřeží staly jedním ohromným zapáchajícím bazénem odpadků, což by se nám asi moc nelíbilo. Bez přílivu a odlivu by neexistoval plankton, další nezbytná podstata našeho potravinového řetězce. Vodní plochy oceánů a moří jsou přeléváním vln provzdušňovány, což udržuje plankton na hladině, kde mu sluneční záření umožní vytvářet kyslík. Bez planktonu by nebylo kyslíku, ani života. Není Bůh geniální stvořitel!
Měsíc má optimální velikost a je v optimální vzdálenosti od Země, což má vliv na optimální složení vzduchu, který potřebujeme k životu. Žijeme v ohromném oceánu vzduchu, který obsahuje 78 % dusíku a 21 % kyslíku. Tyto prvky jsou v atmosféře neustále promíchávány stejným přílivovým a odlivovým efektem, jaký má Měsíc na oceány. Všude na Zemi dýcháme stejný podíl kyslíku a dusíku. Pokud tento podíl narušíme nadprodukcí kysličníku uhličitého, jsou oceány schopny ho vstřebat. Pokud by naše atmosféra neměla zrovna tu tloušťku, kterou má, bombardovaly by zemský povrch miliardy meteoritů a kosmických úlomků, protože by v atmosféře neshořely.
Kdo o nás tedy stále a dobře pečuje? Bůh! Pokud ti něco říká „24/7“ (24 hodin po 7 dní v týdnu), tak to je pracovní doba našeho Boha stvořitele. Nejsi rád?