„Lidé sami vypravují … jak jste se obrátili od model k Bohu, abyste sloužili Bohu živému a skutečnému a očekávali z nebe jeho Syna…“    1 Tesalonickým 1:9–10

Pojďme si přečíst, co napsal Pavel tesalonickým věřícím: „… vy jste jednali jako my i Pán, když jste uprostřed mnohé tísně přijali slovo víry v radosti Ducha svatého. Tak jste se stali příkladem všem věřícím v Makedonii a v Achaji. Od vás pak se slovo Páně rozeznělo … o vaší víře v Boha se ví všude, takže není třeba, abychom o tom vůbec mluvili. Lidé sami vypravují … jak jste se obrátili od model k Bohu, abyste sloužili Bohu živému a skutečnému a očekávali z nebe jeho Syna…“ (1. Tesalonickým 1:6–10). Životy těchto věřících lze shrnout do tří slov: „obrácení … služba … očekávání“.
Pojďme si každé z nich přiblížit a uvidíme, co se můžeme naučit:
1) Obrácení. Pokání znamená udělat čelem vzad. Vyžaduje to rozpoznat svoje tělesné smýšlení, které učinilo středem sebe samo, a opustit je.
2) Služba. Zkus posloužit druhému, spíše než očekávat, že někdo poslouží tobě. Jelikož sloužit Bohu znamená stát ve službě druhým, konči každý svůj den modlitební otázkou: „Pane, jak moc jsem ti dnes posloužil?“
3) Očekávání. Pokud bys s jistotou věděl, že zítra přijde Ježíš, co bys dnes udělal jinak? Změnil bys své návyky, svá slova, své postoje? Někteří z nás žijí, jako by Kristus změnil na svůj druhý příchod názor. Nenech se mýlit – on přijde! Nenech se zaskočit. Žij každý den tak, jakoby měl brzy přijít. Změní to tvé priority!