„Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí.“        Filipským 2:13

Další způsob, jak tě Bůh povede, je prostřednictvím vnitřního vedení Duchem svatým. Jako rodič bys nedopustil, aby se tvé děti dostaly do problémů, pokud bys tomu mohl zabránit – a Bůh jedná stejně. „Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí“ (Filipským 2:13). Bůh ti dá touhu činit jeho vůli a k tomu ti dá i sílu ji naplnit.
Ptáš se, jak poznáš Boží hlas? Je to záležitost času, testování, zkušenosti a především důvěrného vztahu s Pánem. Když ti milovaná osoba telefonuje, nemusí říkat: „Ahoj, to jsem já, tvůj partner.“ Znáš jeho hlas. Naučit se poznávat vnitřní vedení Duchem svatým je zásadní věc, protože většinou mu nebudeš rozumět. „Kroky muže určuje Hospodin; jak by mohl člověk rozumět své cestě?“ (Přísloví 20:24). Když je všechno vyřčené a hotové, řekneš: „Upřímně řečeno, na tohle jsem nepřišel já. To musel být Bůh.“
Čím déle budeš s Bohem chodit, tím méně budeš vědět, proč tě vede tak, jak tě vede, ale budeš mít jistotu, že tě vede. Toto vědomí tě k němu bude znovu a znovu přitahovat, takže budeš o jeho vedení usilovat. Apoštol Juda řekl: „Milovaní, velmi jsem si přál psát vám o našem společném spasení, ale teď pokládám za nutné napomenout vás, abyste zápasili o víru, jednou provždy odevzdanou Božímu lidu“ (Juda 3). Slova „velmi jsem si přál … ale teď…“ nejsou nic jiného než vyjádření vnitřního vedení Duchem svatým.