„Prostíráš mi stůl…“ Žalm 23:5

Žalmista napsal: „Hospodin je můj pastýř…“ (Žalm 23:1). Tím dával najevo, že má s Bohem velice osobní, přímo jedinečný vztah. Bůh dal každému z nás jedinečnou osobnost, obdarování, cíl a povolání. A chce s tebou mít unikátní vztah, jiný, než má s kýmkoliv dalším. Jeho jednání s tebou je stejně individuální jako tvé otisky prstů. Proto se potřebuješ naučit, jak slyšet jeho hlas, a vědět, kdy mluví právě k tobě.
Dále žalmista napsal: „Prostíráš mi stůl…“ (Žalm 23:5). Představ si to takto: Když čekáš na stůl v restauraci a tvé jméno je na čekací listině, servírka ti někdy dá do ruky pager, který začne vibrovat, nebo se rozsvítí, až bude stůl připraven. Zatímco čekáš, máš plnou jistotu, že pro tebe připravují stůl, a když budeš trpělivý, pager zavibruje a dá ti zprávu. Dochází ti to? Když čteš Boží slovo a trávíš s Bohem čas v modlitbě, něco ve tvém duchu začne vibrovat a svítit. Je to „Boží pager“, který tě vede, provází a připravuje okolnosti právě pro tebe. Pavel napsal: „A týž Bůh, který se stará o mne, naplní veškeré vaše potřeby ze svých velkolepých pokladů darovaných nám v Kristu Ježíši “ (Filipským 4:19, přel. z angl.).
Kolik tvých osobních potřeb Bůh zaopatří? Všechny! Tak si přestaň dělat takové starosti a raději slož svou důvěru v něm!