„… Hospodin žehná svůj lid pokojem.“ Žalm 29:11

Proč se podvečerní situace na silnicích v okolí velkých měst či přímo v nich nazývá „dopravním chaosem“, když se nic nepohybuje? Skutečný „dopravní chaos“ propuká s příchodem domů. Podvečer je čas, kdy mají všichni hlad a k výbuchu stačí málo. Dva zaměstnaní rodiče obvykle přicházejí domů podráždění a unavení, děti pro to ale nemají pochopení a vyžadují okamžitou pozornost. To je situace hrozící konfliktem.
Je ale pár věcí, které můžeš udělat, abys výbuchu téhle podvečerní časované bomby předcházel. Předně zavolej dětem, než půjdeš z práce. To ti může dát náskok pro řešení eventuálních problémů, které by mohly doma hrozit. Za druhé, cestou domů věnuj cílené úsilí tomu, aby ses odpoutal od pracovních povinností a denních starostí. A nakonec, pokud jde o večeři, je moudré si toho co nejvíce připravit už ráno nebo předešlý den večer. Předem připravená večeře nebo taková, která může jít z ledničky rovnou do trouby, zmírní tlak v období největšího stresu. Čím rychleji se všichni budou moci najíst a zvýšit si hladinu cukru v krvi, tím lépe. Potom stravte s dětmi trochu času, než začnou domácí úkoly a koupání. Vezměte třeba psa na procházku po okolí, nebo si na dvoře zahrajte s míčem. Nakonec děti uložte a vyhraďte si pár klidných okamžiků jeden pro druhého. Zvládat takové vypětí pět večerů v týdnu není snadné, ale s trochou plánování to může být méně stresující.
A zde je jedno zaslíbení pro vypjaté chvíle: „Hospodin dává svému lidu sílu, Hospodin žehná svůj lid pokojem“ (Žalm 29:11).