„Pronásleduj! Jistě dostihneš a jistě všechny vysvobodíš.“ 1. Samuelova 30:8

V Božím slově je zaslíbení, že můžeš být vysvobozený ze všeho, na čem jsi dnes závislý. A nejen to! Můžeš získat zpět to, co jsi ztratil, nebo dokonce něco lepšího. Jak? Tak, že uděláš to, co udělal David, když mu Amálekovci zničili dům a zajali rodinu:
1) Požádal Boha o sílu k vyřešení svého problému. „David … našel posilu v Hospodinu, svém Bohu“ (1. Samuelova 30:6). Přiznej si – pokud bys mohl problém vyřešit sám, už bys to byl asi udělal, ne? Netrap se tím, buď rád. Uznat, že jsi bezmocný, je prvním krokem k vítězství. „Stačí, když máš mou milost; vždyť v slabosti se projeví má síla“ (2. Korintským 12:9). Takže uznat, že jsi bezmocný, není totéž, jako poddat se beznaději. Znamená to uznat, že ty nemůžeš, Bůh ale může, a on to udělá, pokud mu ten problém odevzdáš.
2) Bůh dal Davidovi plán k vyřešení jeho problému. „Pronásleduj! Jistě dostihneš a jistě všechny vysvobodíš“ (1. Samuelova 30:8). David se pustil za nepřítelem v Boží síle a podle jeho plánu. Neustále na nepřítele útočil, dokud nezískal zpátky vše, co mu bylo ukradeno. A totéž chce Bůh udělat i pro tebe. Jeho zaslíbení zní: „Tak vám nahradím, co po léta požíraly kobylky…“ (Jóel 2:25)
Když se obrátíš k Bohu, může ti v následujících letech dát více radosti a úspěchu než za všechna léta v minulosti. To je jeho plán obnovy pro tebe!