„Moudrý ať poslouchá a rozmnoží svou znalost…“ Přísloví 1:5, B21

Abys mohl v životě uspět, musíš jednou ze svých priorit učinit osobní růst. Pravda je, že nikdy nestojíš na místě. Neustále jdeš dopředu nebo zpátky, rosteš nebo stagnuješ.
Zamysli se chvíli nad tím, co se stane, když si dovolíš stagnaci. Ztratíš svůj vliv. Obracejí se na tebe přátelé o radu a řídí se jí potom? Cení si spolupracovníci tvých názorů? Když nebudeš pravidelně přicházet s novými nápady a informacemi, začnou se poohlížet jinde a ty skončíš někde na okraji. Dnešní firmy se pohybují rychlostí světla. Nové nápady, technologie, metody vedení, finanční modely, zásady prodeje i způsoby komunikace jsou stále předmětem zkoumání, diskuse, hodnocení a testování. Vedení společností hledají muže a ženy, kteří nepracují jen jako automaty. Hledají originální myslitele, lidi, kteří dokážou hledět dál, za normální každodenní interakce na pracovišti, a nacházet nová řešení. Staň člověkem, za kterým se chodí pro odpovědi a nápady. Buď tím, kdo umí najít nové informace, kdo může poskytnout inovativní pohledy a perspektivy. Když budeš mít otevřené oči i uši, bdělou mysl a budeš pozorně naslouchat, zjistíš, že skvělé nápady jsou všude kolem tebe. Na každého člověka, který dokáže přijít s dobrým nápadem, najdeš stovky dalších, kteří si s ním následně dokážou poradit. Objevit dobrý nápad je totiž mnohem vzácnější.
Jestliže nemáš žádný vliv na své rozhodování, směrování nebo na lidi kolem sebe, musíš si zavést plán osobního růstu, a to hned! Šalomoun, který je často považován za nejmoudřejšího muže, jaký kdy žil, kromě Krista, řekl: „Moudrý ať poslouchá a rozmnoží svou znalost, rozumný ať dá si poradit…“ (Přísloví 1:5, B21).