„Z tvých ustanovení jsem nabyl rozumnosti…“ Žalm 119:104

Opravdová rozumnost přichází od Boha. Je to dar, který může dát jedině on. Proto Šalomoun požádal Boha o moudrost, místo aby se spoléhal na svou vlastní. I tobě chce Bůh dát rozumnost prostřednictvím svého Slova. „Neboť moudrost dává Hospodin, poznání i rozumnost pochází z jeho úst“ (Přísloví 2:6). David řekl: „Z tvých ustanovení jsem nabyl rozumnosti…“ (Žalm 119:104).
Bible byla napsána proto, abychom mohli získat rozumnost a schopnost interpretovat život tak, jak to dělá Bůh. Pavel, který napsal velkou část Nového zákona, řekl Timoteovi: „Uvažuj o tom, co říkám. Pán ti dá, abys všechno pochopil“ (2. Timoteovi 2:7). Když se ponoříš do Písma, Bůh k tobě bude mluvit. V podstatě říká: „Takhle to vidím já a chtěl bych, abys to viděl stejně.“ Jinak řečeno, dává ti svůj pohled na situaci.
V Bibli se dozvíš, jak dosáhnout opravdového úspěchu. Najdeš v ní odpověď na své finanční problémy, zjistíš, jak se zbavit starostí a jak vyřešit problémy ve vztazích. Písmo tě nasměruje ohledně vztahů v rodině, ke správnému nastavení autorit v domácnosti, včetně postavení manžela, manželky a dětí. Obsahuje také lék na nervozitu a depresi. Je dokonce i čisticím prostředkem, který odstraní hřích ze tvé mysli a života. „Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova“ (Žalm 119:9). Stručně řečeno, Bible je nejskvělejší příručkou úspěchu na světě! Žalmista řekl: „Kam tvá slova proniknou, tam vzchází světlo, nezkušení nabývají rozumnosti“ (Žalm 119:130). Jestli tedy chceš získat skutečnou rozumnost, věnuj se rozjímání nad Písmem.