„Promluv se všemi nadanými řemeslníky…“ 2. Mojžíšova 28:3, B21

Bůh řekl Mojžíšovi: „Zhotovíš svému bratru Áronovi svatá roucha ke slávě a ozdobě. Promluv se všemi nadanými řemeslníky, jimž jsem dal důmyslného ducha, ať Áronovi udělají roucha…“ (2. Mojžíšova 28:2-3, B21). Všimni si slova „řemeslníci“, které je v angličtině příbuzné s výrazem pro umění. Bůh nám dává umělecké schopnosti, a užíváme-li jich, oslavujeme jej. „Roucha ke slávě a ozdobě“ vyžadují tvořivost. Přestaň oddělovat světské od duchovního! „Všechno, cokoli mluvíte nebo děláte, čiňte ve jménu Pána Ježíše…“ (Koloským 3:17). Jak získáš tvořivost?
1) Sám sobě přiznej, že tě Bůh učinil kreativním.
2) Modli se k němu o zjevení oblastí tvého nadání a tvořivosti.
3) Oceňuj tvůrčí nápady. Kreativní nápad, bez ohledu na to, co právě děláš, nebo jak dobře ti to jde, ti umožní dělat to lépe. Tvořivost je schopnost vidět, co vidí každý, a zamyslet se nad tím tak, jak se nad tím nikdo jiný nezamýšlí. To ti dá schopnost udělat něco, co neudělá nikdo jiný. Tvořivé uvažování se někdy až blíží práci vynálezce, kdy objevuješ nové možnosti. Jindy se podobá inovaci, pomáhá ti dělat staré věci novým způsobem. V obou případech to však znamená vidět svět dostatečně novým pohledem, který vyvolává nová řešení.
„Sedmého dne dokončil Bůh své dílo, které konal…“ (1. Mojžíšova 2:2). Všimni si, že tvořivost stojí práci, možná právě proto má hodně lidí sklon se jí vyhýbat. Jsi-li však ochoten na své kreativitě pracovat, bude si tě Bůh používat pro veliké věci.