„… jestliže pšeničné zrno nepadne do země a nezemře, zůstane samo.“ Jan 12:24

Ježíš řekl: „… jestliže pšeničné zrno nepadne do země a nezemře, zůstane samo. Zemře-li však, vydá mnohý užitek“ (Jan 12:24). Někdo v USA spočítal, že z jednoho pšeničného zrna vyroste stéblo nesoucí až tři klasy. V každém klasu je patnáct až třicet pět zrn. To znamená, že na jednom stéble vyroste až sto zrn. Když jsou zaseta, vydají tato zrna až deset tisíc zrn. Když budou znovu všechna zaseta, vyprodukují až milión zrn. A kdybychom takto pokračovali dál, byla by celá země pokryta pšenicí!
Je úžasné, co dokáže udělat jeden člověk, když odevzdá život Kristu a začne tam, kde je. D. L. Moody jednou řekl: „Svět ještě uvidí, co může Bůh udělat pomocí člověka, který se mu vydá.“ Moody se rozhodl být takovým člověkem, a nakonec ovlivnil svět pro Krista. Když Petr, Jakub a Jan potkali Ježíše, bylo jejich životním cílem vydělat si na živobytí. Potom je Ježíš vyzval, aby ho následovali a usilovali o změnu. A dnes zve tebe, abys udělal totéž. Zve tě, abys našel potřebu, kterou nikdo nenaplňuje, a oddal se jí. Vyzývá tě, abys našel věc větší, než je tvůj vlastní zájem, konkrétně nějakou jeho věc, a věnoval jí svůj život.
Když Ježíš vyzval učedníky, aby opustili svou práci a bezpečí, obrátil jim svět vzhůru nohama. Ale když mu řekli ano, stali se tak úspěšnými, že je jejich nepřátelé obvinili, že „obrátili vzhůru nohama celý svět“ (viz Skutky 17:6).