„Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete.“ Matouš 6:32

Ježíš dal skupině lidí, kteří se obávali o své finance, tuto radu: „Nemějte tedy starost … Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete … všechno ostatní vám bude přidáno“ (Matouš 6:31-33). Pokud budeš žít pro něj a učiníš svým primárním zájmem Boží království, bude se o tebe Bůh starat den za dnem.
Z čeho máš větší obavy? Že nebudeš mít dost peněz nebo že ti Bůh nepožehná v oblasti financí? Pokud je strach z nedostatku peněz menší než strach z toho, že mineš Boží působení v oblasti svých financí, budeš investovat do něčeho, co nemůže selhat, do Božího království. Budeš štědře zasévat, a ve výsledku zažiješ pokoj, který se nedá racionálně vysvětlit, a radost, která pochází z vědomí toho, že Bůh je ten, kdo ti žehná a kdo je tvůj bankéř a podporovatel. Bible říká: „Všechnu ‚svou starost vložte na něj‘, neboť mu na vás záleží“ (1. Petrova 5:7).
Nikdo z nás nemůže uniknout finanční nejistotě. Jeden pastor napsal: „Když se na nás navalí něco nečekaného, ovlivní nás to. Ovlivní to naše úspory a možná i náš příjem.“ A v takových chvílích, kdy se všechno zdá být špatně, toužíme po ujištění, že nejsme sami. Chceme s jistotou vědět, že když svěříme své finanční záležitosti svému nebeskému Otci, skutečně se o nás dobře postará.
Ironií je, že pokoj ohledně financí nezískáme hromaděním nebo odpíráním si, ale dáváním ve chvílích, kdy se zdá, že to nemá smysl. Tvá ochota dávat právě teď garantuje Boží zaslíbení, že dostaneš zpět, až to budeš potřebovat. Proto je nutné štědře zasévat, kdykoli můžeš.