„Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha…“ 2. Timoteovi 3:16

Jak můžeme věřit Bibli, když ji napsali lidé?
Na to lze odpovědět otázkou: Kdo píše dopis? Ty, nebo pero? Pero je pouze nástroj, který používáš. Právě tak Bůh použil lidi jako nástroje k napsání svého „dopisu“ lidstvu.
Proto Isaac Newton napsal: „V Bibli nacházím jasnější důkazy autentičnosti než v jakékoli světské historii.“ Proto Winston Churchill řekl o Písmu: „Jen ať vědci a učenci vykládají své vědomosti a zkoumají každý detail záznamů, které se nám dochovaly z oněch dávných časů. Dosáhnou tím jedině toho, že posílí velkou prostotu a zásadní přesnost těch zaznamenaných pravd, které až dosud osvětlovaly lidem jejich pouť.“ Proto Abraham Lincoln prohlásil: „Věřím, že Bible je nejlepším darem, jaký Bůh kdy člověku dal.“ Křesťanský historik Josh McDowell řekl: „Máme před očima takovýto obraz: jeden a půl tisíciletí, šedesát pokolení, čtyřicet autorů, různé způsoby života, různá místa, různé doby, různé názory, různé světadíly, tři jazyky, obsah tvořený stovkami kontroverzních témat. A přesto, když Bibli vezmeme jako celek, nacházíme absolutní harmonii od začátku až do konce. V historii nenajdeme žádnou jinou knihu, která by se dala srovnat s jedinečností této kontinuity.“
Své Bibli můžeš věřit. Její proroctví se plní, její zaslíbení byla prověřena časem a její zásady pro život skutečně fungují. Víš, proč byla napsána? Jan nám dává odpověď: „Toto píšu vám, kteří věříte ve jméno Syna Božího, abyste věděli, že máte věčný život“ (1. Janova 5:13).