„… dát se vést Duchem je život a pokoj.“ Římanům 8:6

Bible říká: „Dát se vést sobectvím znamená smrt, dát se vést Duchem je život a pokoj“ (Římanům 8:6). Jinými slovy, Duch svatý představuje Boží přítomnost, která působí ve tvém životě a je svobodná od neklidu. Buď svou mysl podřídíš působení vnějších vlivů a okolností, nebo ji předáš Duchu svatému.
Jak by takový život vypadal? Představ si, že už se nebudeš bát. Představ si, že se dokážeš vyrovnat s finančními potížemi nebo s rozzlobeným šéfem s vnitřní vyrovnaností a odhodláním. Představ si, že budeš dostávat jednu špatnou zprávu za druhou, ale dokážeš najít konstruktivní způsob, jak situaci řešit, aniž by tě strhla spirála katastrofických scénářů. Představ si, že zažiješ odmítnutí a překážky, ale nebudeš z toho sklíčený. Představ si, že přiznáš chyby, kterých ses dopustil, ale tvého sebevědomí se to nedotkne a ty budeš pokračovat vpřed. A představ si, že to všechno budeš dělat s Bohem jako se svým partnerem. Představ si, že za tebou budou přicházet naštvaní a zklamaní lidé z tvého okolí, protože tvůj duševní klid bude nakažlivý. To je součást toho, k čemu tě Bůh každý den povolává.
Když narazíš na člověka, který je ve stresu a přenáší tento stres na druhé, měl by ses stát šiřitelem pokoje. Ježíš s sebou přinášel pokoj, kamkoli šel. Když se učedníci děsili bouře, jednoduše přikázal vlnám: „Zmlkni, utiš se!“ (Marek 4:39), a stalo se. Pokoj nespočívá v tom, že objevíš jezero bez bouří, spočívá v poznání, že Ježíš je na tvé lodi a s ním na palubě tě žádná bouře nepřemůže.