„… Ježíš … zavolal ji…“ Lukáš 13:12

Tato žena zkoušela náboženství, ale to jí nemohlo pomoci. Zkoušela lékaře, ale ti ji nedokázali uzdravit. Lidé kolem ní si mysleli, že se její problém nikdy nevyřeší. A myslela si to dokonce i ona sama! Ježíš si to ale nemyslel. Jeho zaslíbení zní: „Pojďte ke mně všichni, kteří těžce pracujete a jste přetíženi, a já vám dám odpočinek (dám úlevu a osvěžení vašim duším)“ (Matouš 11:28, ČSP).
Jaká úleva, když můžeš své břemeno předat Ježíšovi! Ať se život jeví sebetěžší, od úlevy tě dělí jen modlitba. Ať ti v cestě stojí jakékoli překážky, obrať se k Ježíšovi. Možná máš v náručí nemanželské dítě, ale nepřestaň usilovat o Pánovu blízkost. Možná tě zneužívali a obtěžovali a nikdy jsi to nikomu nemohl říct, ale nepřestaň vztahovat ruce k Ježíšovi. Nemusíš nikomu vykládat celou svou minulost. Prostě věz, že tě Ježíš volá! On zná tvou minulost, a přesto tě volá. Nevidí tě takového, jaký jsi dnes, ale takového, jaký budeš, až jeho milost vykoná ve tvém životě své dílo.
Marie z Magdaly byla možná před setkáním s Ježíšem prostitutkou. Potom se ale stala jednou z jeho nejbližších učednic. Matouš, který napsal první knihu Nového zákona, byl opovrhovaným výběrčím daní pracujícím pro Římany, když se setkal s Ježíšem. Ježíš nezkoumá tvou minulost, aby se rozhodl, co udělá s tvou budoucností. Saul z Tarsu, vrah křesťanů, se stal apoštolem Pavlem, autorem poloviny Nového zákona. Dobrou zprávou je, že když tě Ježíš zachrání, tvá minulost přestane existovat. Máš jenom budoucnost!