„… tvá víra tě zachránila…“ Lukáš 8:48

V Bibli čteme: „A byla tam žena, která měla dvanáct let krvácení, a nikdo ji nemohl uzdravit. Přišla zezadu a dotkla se třásní jeho šatu, a hned jí krvácení přestalo. … Ježíš řekl: ‚Někdo se mne dotkl. Já jsem poznal, že ze mne vyšla síla.‘ Když žena viděla, že se to neutají, … přede všemi lidmi vypověděla, proč se ho dotkla a jak byla hned uzdravena“ (Lukáš 8:43-47). V tomto příběhu jsou pro nás tři důležité lekce:
1) Rozpoznej a využij svou příležitost. Tato žena pochopila, že Ježíš právě navštívil její město a že už se nikdy nemusí vrátit. V životě bývají určité Boží momenty, kdy musíš změnit své priority, překonat strach a uplatnit svou víru. Pokud to neuděláš, propásneš to nejlepší od Boha.
2) Buď ochoten zkusit nový přístup. Jelikož žena nemohla kvůli zástupu upoutat Ježíšovu pozornost, dotkla se lemu jeho roucha a byla uzdravena. Víra často vyžaduje, abychom vykročili do neznáma, udělali něco, co jsme nikdy předtím nedělali, a objevili Boží milost v akci způsobem, jaký jsme nikdy nečekali.
3) Vytvoř příklad, který budou ostatní následovat. Až do té doby nikdo v Písmu nebyl uzdraven tím, že by se dotkl Ježíšova roucha. Víra této ženy ale otevřela dveře ostatním k tomu, aby následovali její příklad. „Lidé z toho místa ho poznali a vzkázali do celého okolí. Přinášeli mu všechny nemocné a prosili ho, aby se směli aspoň dotknout třásní jeho roucha. A kdo se dotkli, byli uzdraveni“ (Matouš 14:35-36).
Faktem je, že Bůh hledá lidi, kteří jsou ochotní opustit tradici. A když je najde, použije je k tomu, aby otevřel nové rozměry své moci, aby ostatní mohli být požehnáni a uzdraveni.